دمپر موتوری

نمایش دادن همه 9 نتیجه

نمایش فیلترها

بارگذاری محصولات بیشتر

دمپر موتوری برای کنترل یا مسدود کردن جریان هوا در مسیر کانال های خروج یا ورود هوا، موتورخانه، پارکینگ و… مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع دمپر با استفاده از یک موتور با کلید on/off یا تدریجی طراحی و ساخته می‌شود.

از دمپر برقی برای کنترل میزان جریان هوا و یا مسدود سازی موقت یا دائمی مسیرهای رفت و آمد هوا استفاده میشود و عملکرد آن به شکل اتوماتیک است.

کاربرد دمپر موتوری

یکی از موارد عمده مصرف دمپر موتوری در اتاق های دیزل ژنراتور می باشد. پیشگیری از انتقال حریق در داخل سیستم کانال کشی و دیگر مناطق مختلف از عمده ترین کاربردهای دمپرهای موتوری برای دود و حریق است.

دمپر موتوری

بدین ترتیب میتوان گفت دمپر برقی برای کنترل میزان دبی هوا در کانال ها و دریچه ها مورد استفاده قرار می گیرد و کارکرد آن در کانال های هوا دقیقاً همچون شیر آب در خطوط لوله آبرسانی می باشد. یعنی هم برای قطع و وصل و هم برای کنترل میزان جریان هوا استفاده میتوان از آن استفاده کرد.

قیمت دمپر موتوری

قیمت دمپر موتوری بسته نوع متریال مصرفی و ابعاد داخل به داخل کانال و نکته مهمتر نوع موتور و برند موتور است که عامل تعیین کننده در قیمت نهایی خواهد بود.

می توان گفت دمپر های برقی هم از لحاظ فنی با توجه به عملکرد برقی آنها یکی از بهترین نوع دمپرها در تهویه مطبوع می باشد. البته باید دقت داشت با توجه به اینکه قیمت موتور تاثیر زیادی در قیمت نهایی دارد و خرید آن گاهی اوقات برای خریداران چالش برانگیز خواهد بود.

انواع دمپر برقی

دمپر موتوری برقی را می‌توان به شکل های هندسی گرد و چهارگوش از ورقهای گالوانیزه، استیل، آلومینیوم و سیاه در ضخامت های مختلف و در ابعاد گوناگون به صورت دمپر بین کانالی و پایان کار اجرا نمود. پره های دمپر نیز در مدلهای موازی و ۷ و ۸ تولید می شود.

از مهمترین انواع دمپر برقی می‌توان به دمپرهای بین کانالی، دمپر ورودی و برگشت هواساز، قطع و وصل و کنترل آب در صنایع مختلف آب و فاضلاب و صنایع غذایی اشاره کرد.

دمپر برقی

یکی دیگر از انواع پر کاربرد دمپرهای موتوری دمپر دود و حریق یا فایر دمپر می باشد. این دمپرها با وقوع حریق و انتشار آن در مسیر جریان هوای داخل کانال با ارسال پیام در کمترین زمان ممکن مسیر عبور جریان هوا را مسدود می کند.

موتورهای دمپر برقی در دو مدل فنر برگشت دار و بدون فنر برگشت، و همچنین در دو نوع قطع و وصل و تدریجی ساخته می شود. هرکدام از این دمپر ها در مکان های متفاوت و با کارایی های مختلف قابل نصب و راه اندازی می باشد.

انواع موتور دمپر برقی

یکی از ساده ترین نوع دمپر های موتوری دمپر های چند وضعیتی می باشد که جهت باز و بسته کردن دمپر های هوا مورد استفاده قرار می گیرد و با یک کلید قطع و وصل و یا سنسور فشار قابل کنترل می باشد.

عملکرد دمپر برقی بدین گونه میباشد که از یک پتانسیومتری برای ورود ولتاژ صفر تا ده کمک میگیرند و دمپر موتور تدریجی مطابق این عملکرد صفر تا صد پرده ها باز میشوند.

دمپر موتور هایی که با فنر برگشت مورد استفاده قرار می گیرد عملکردشان بدین گونه است که در زمانی که برق قطع می گردد با کمک فنر طرح های دمپا بسته می شود.

اجزای دمپر برقی

دمپر های موتوری استاندارد متشکل از کلاف پره های گالوانیزه ۱ میلی متر، جوش برنجی، تسمه گالوانیزه، پروانه ای، سطح ورق گالوانیزه برای نشستن موتور بر روی دمپر و شفت برای بسته شدن موتور بر روی دمپر و عمل کردن پره ها به وسیله موتور می باشد.

استاندارد دمپر برقی ۱۵ سانتی متر می باشد. این در حالیست که ابعاد، عمق، ضخامت و جنس ورق مصرفی برای ساخت این محصول طبق نظر کارفرما قابل تغییر میباشد.

نحوه کارکرد دمپرهای موتوری

دمپر موتوری دارای یک موتور می باشد که روی دمپر تعبیه شده است و همان وظیفه دمپر دستی را انجام می دهد. با این تفاوت مهم که به شکل اتوماتیک کار می کند. امکان تنظیم دلخواه ورودی و خروجی این دمپرها باعث میشود که کارکرد آنها ساده تر شده و کارآیی آنها نیز از مدلهای دستی بالاتر باشد.

کارکرد دمپر موتوری بدین شکل است که توسط یک ترموستات سیستم اتوماسیون ساختمان کنترل می گردد. دمپرهای موتوری اتوماتیک می‌توانند با یک سولنوید نیز کنترل شوند و میزان جریان هوا با توجه به سیگنالهای ترموستات که به محرک دمپر می‌رود تنظیم می‌شود. با این روش می‌توان تهویه هوا را به شکلی تنظیم کرد که بتوان به صورت موثر شرایط هوای محیط را کنترل کرد.

دمپر برقی به وسیله یک سیم پیچ به شکل استوانه که معمولاً طول آن بیشتر از قطرش است، کالیبره میشود و شرایط هوای محیط را کنترل میکند. در حقیقت هنگامی که جریان الکتریکی از موتور دمپر برقی میگذرد در آن میدان مغناطیسی تولید می شود و طبق قانون لنز، با تغییر میزان جریان در برابر تغییر جریان مقاومت می کند. در نتیجه زاویه جریان هوا توسط سیگنال هایی که از ترموستات به عملگر دمپر متصل است، کالیبره می شود.

به این مطلب امتیاز بدهید

5 / 5. 1

اولین نفر امتیاز بدهید

ورود به سایت
//