دریچه گرد
دریچه گرد یک نوع دریچه هوا با سطح مقطع دایره ای است که برای کنترل و تنظیم جریان هوا در سیستمهای تهویه، گرمایش، خنککننده، واحدهای صنعتی، درمانی، مسکونی و غیره استفاده میشود.
همانطور که از نام دریچه هوای گرد پیداست، این محصول جهت استفاده در کانال های گرد و اسپیرال مورد استفاده قرار می گیرد. دریچه های تهویه هوا گرد می توانند هم در هوای رفت وهم در هوای برگشت، در سیستم های تهویه مطبوع استفاده شوند.
قیمت دریچه گرد
قیمت دریچه کانال هوای گرد کاملا بسته به متریال مصرفی و ابعاد و اندازه است. به عنوان مثال دریچه گرد آلومینیومی قیمتی حدود ۲۰۰ هزار تومان دارد. همین سایز دریچه گرد با متریال استیل قیمتی برابر با ۵۰۰ هزار تومان را دارد. دریچه گرد تهویه هوا پلاستیکی برای جنس ABS مبلغ ۷۰ هزار تومان و PEPE قیمتی برابر با ۴۰ هزار تومان را دارد.
مشخص است که متریال از گزینه های اصلی در قیمت این محصولات دارد. پیشنهاد می شود جهت راهنمایی و مشاوره با کارشناسان شرکت پخش نیروی سپهر مهار در تماس باشید.
خرید دریچه گرد هم از طریق تماس تلفنی مستقیم با شرکت پخش نیرو امکان پذیر است، و هم می توانید با نمایندگان معتبر این شرکت در شهرستانها در تماس باشید.
ویژگیهای دریچه گرد
- ساختار دایره ای: این نوع دریچه دارای یک صفحه گرد است و با مدل های مختلفی همچون دریچه گرد زنبوری، دریچه گرد جت نازل، دریچه گرد تخت و برجسته و دریچه های گرد جت دیفیوزر، دریچه های سونایی جهت کنترل جریان هوا مورد استفاده قرار می گیرد.
- کنترل دقیق جریان: با تغییر زاویه گردش دریچه، میتوان جریان هوا یا مایع را به صورت دقیق کنترل کرد.
- قابلیت تنظیم: دریچه تهویه هوا گرد قابلیت تنظیم جریان هوا را فراهم میکند و میتواند به سرعت و مقدار مورد نیاز تنظیم شود.
- کارایی بالا: این دریچه ها به دلیل ساختار خاص خود، کارایی بالایی در کنترل جریان هوا را دارد و به بهینهسازی عملکرد سیستم های تهویه مطبوع کمک می کند.
- مقاومت در برابر فشار: دریچههای گرد معمولاً از جنسهای مقاومی ساخته میشوند که قابلیت مقاومت در برابر فشار و شرایط محیطی مختلف را دارند.
- طراحی زیبا: دریچههای دایره ای هوا طراحی زیبا و جذابی دارند که به زیبایی و ظاهر شیک ساختمان کمک میکنند.
- استفاده گسترده: این نوع دریچهها در ساختمانهای مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی استفاده میشوند و برای ایجاد شرایط تهویه مناسب و کنترل دما و رطوبت از اهمیت بالایی برخوردارند.
- پخش نامحسوس هوا بصورت DIFFUSER
- کنترل هوادهی با دمپر نیم صفحه یا پروانه ای
- قابل تولید و ارائه در دو نوع تخت و برجسته
- سرعت هوادهی تا 2000 فوت بر دقیقه
کاربرد دریچه گرد
دریچه های گرد تهویه هوا نوعی دریچه هوا ساختمان بسیار پرکاربرد در صنعت ساختمان و تهویه محسوب میشود. در جاهایی که ارتفاع سقف از چهار متر کمتر است، این دریچه به خوبی می تواند کار رفت، برگشت و خروج هوا را با سرعت بالایی انجام دهد. این دریچه ها قادر هستند سرعت هوای عبوری را تا 2000 فوت بر متر مربع می توانند پیشتیبانی کنند.
- انواع محیط های اداری، بیمارستانی و خانگی
- ارتفاع سقف تا 4 متر
- قابل نصب بر روی سقف و یا سقف کاذب
از دیگر دریچه های سقفی پرکاربرد میتوان به دریچه سقفی چهارگوش نیز اشاره کرد.
نحوه تنظیم جریان هوا در دریچه های گرد
پخش هوای عبوری از این دریچه های گرد به صورت 360 درجه است که به پخش هر چه همگن تر جریان هوای عبوری کمک می کند، با این تفاوت که الگوی پخش هوای این نوع از دریچه ها به صورت پخش افقی وسیع (wide horizontal) میباشد.
برای این نوع دریچه می توان از دمپر پشت دریچه ای پروانه ای و دمپر پشت دریچه ای نیم صفحه استفاده نمود.
انواع دریچه گرد هوا
در یک دسته بندی کلی دریچه های گرد کانال هوا را میتوان به دو مدل تقسیم بندی کرد. این تقسیم بندی تنها برای دریچه های با کاربرد عمومی لحاظ شده است.
دریچه گرد تخت
دریچه سقفی گرد تخت از جمله دریچه های تنظیم هوای محبوب معماران و طراحان تاسیسات است و در پروژه های عمرانی و صنعتی از این دریچه بسیار استفاده میشود. از کاربرد های این دریچه نیز می توان به استفاده در طراحی های سقف باز (Exposed design) و پلان باز (Open plan) مانند سالن های بزرگ نمایشگاه، سوپر مارکت ها، فرودگاه ها، کارخانجات و … اشاره کرد.
دریچه گرد برجسته
دریچه سقفی گرد برجسته از نظر ظاهری به دریچه سقفی تخت شباهت زیادی دارد. تفاوت مدل برجسته با مدل تخت این است که هر چه به مرکز دریچه نزدیکتر میشویم، لایه های داخلی آن به سمت بیرون کشیده و برجسته تر میشوند.
هر دو مدل معرفی شده قابلیت نصب دمپر گرد پروانه ای و یا دمپر گرد نیم صفحه ای برای کنترل هوادهی را دارند. این دریچه های تنظیم هوا به دلیل ساختار آیرودینامیکی پره ها صدای بسیار کمی در هنگام عبور جریان هوا از روی پره ها ایجاد می کند.
از لحاظ محل نصب
مکان های نصب دریچه های تهویه گرد بسته به ارتفاع سقف، نوع کاربری، و منطقه مورد استفاده معیین می گردد.
در این قسمت به انواع دریچه های گرد سقفی و دریچه های گرد دیواری اشاره می کنیم.
این دریچهها بر اساس نوع کاربری و ویژگیهای فنی مختلفی طراحی شدهاند. برخی از انواع رایج دریچهها عبارتند از:
- دریچههای گرد تنظیمی (Modulating Dampers): این نوع دریچهها قابلیت تنظیم جریان هوا را فراهم میکنند و به صورت پیوسته میزان جریان را تنظیم میکنند.
- دریچههای گرد ایستا (Static Dampers): این دریچهها جریان هوا را به صورت ثابت و بدون تنظیم، هوای ورودی یا خروجی را تنظیم میکنند.
- دریچههای گرد خروجی (Exhaust Dampers): این دریچهها برای خروجی هوا یا گاز از ساختمانها استفاده میشوند.
- دریچههای گرد ورودی (Intake Dampers): این دریچهها برای ورود هوا یا گاز به سیستمهای تهویه مطبوع استفاده میشوند.
ابعاد دریچه های گرد سقفی و دیواری
ابعاد انواع دریچه هوا گرد از سایز ۱۰ سانتی متر به صورت ۲ اینچ ،۲ اینچ تا سایز ۵۰ سانتی متر قابل تولید و عرضه می باشد.
شرکت پخش نیرو سپهر مهار برای تولید دریچه های تهویه هوا گرد از مرغوب ترین آلیاژ های ورق های آلومینیومی استفاده می کند. این شرکت این امکان را به مشتری می دهد که با توجه به مکان نصب رنگ دریچه به دلخواه طبق رال انتخاب گردد.
جنس ساخت دریچه های گرد هوا
دریچههای گرد هوا، اعم از سقفی و دیواری، معمولاً از مواد مختلفی ساخته میشوند که بسته به شرایط کاربری و نیازهای مختلف، از جنسهای متنوعی تولید میشوند. برخی از جنسهای معمول برای ساخت دریچههای گرد عبارتند از:
- آلومینیوم: آلومینیوم به عنوان یک جنس سبک و مقاوم در برابر خوردگی نیز برای ساخت دریچههای گرد استفاده میشود. متریال آلومینیومی در حال حاضر از پر مصرفترین محصولات بازار می باشد.
- آهن یا گالوانیزه: فولاد یکی از جنسهایی می باشد که از لحاظ استحکام برای ساخت دریچههای گرد استفاده می شود؛ زیرا قوی، مقاوم و با قابلیت تحمل فشار و دماهای مختلف میباشد.
- استیل: برای محیطهایی که نیاز به مقاومت در برابر خوردگی دارند، از استیل برای ساخت استفاده میشود.
- پلاستیک: برای برخی از کاربردها که نیاز به وزن سبک و عایق برقی دارند، دریچههای گرد از پلاستیک ساخته میشوند. دریچه های گرد پلاستیکی محصولاتی مقرون به صرفه است.متریال ABS و PEPE مواد تشکیل دهنده محصول است.
- فایبرگلاس: این جنس بسیار سبک و مقاوم در برابر خوردگی و تأثیرات محیطی است و برای برخی از کاربردها مناسب است.
هر جنسی از مواد مذکور مزایا و محدودیتهای خود را دارد و انتخاب جنس مناسب بر اساس شرایط کاری، مقاومت مورد نیاز و نیازهای دیگر پروژه باید صورت گیرد.