دمپر دستی
دمپر دستی نوعی از دمپرهای تنظیم هوا است که با مکانیزم دستی کنترل میشود و بر روی انواع دریچه های سقفی یا دیواری و ... قرار می گیرد و میزان جریان هوا را تنظیم، قطع یا وصل میکند.
نمایش 1–12 از 13 نتیجهمرتبسازی بر اساس جدیدترین
نمایش فیلترها
یکی دیگر از کاربردهای این دمپرهای هوا قرار گرفتن مابین کانال های انتقال می باشد. به همین دلیل این محصولات جزو انواع دمپر بین کانالی محسوب میشوند.
منظور از “دستی” در این تجهیزات این است که تنظیم ورودی و خروجی جریان هوا در آنها توسط قطعه ای با نام دسته دمپر صورت می گیرد.. بسیاری از مدل های دمپر دستی را میتوان با استفاده از موتور مناسب به دمپر موتوری تبدیل کرد.
دمپر دستی چیست؟
دمپر دستی یکی از تجهیزات تهویه مطبوع است که برای کنترل کردن جریان هوا بین مسیر در کانالهای انتقال هوا استفاده میشود و به صورت دستی (بدون موتور) عمل میکند. در واقع این تجهیزات را میتوان به شیر آب تشبیه کرد که میتوانند با باز و بسته شدن جریان هوا را کنترل کنند.
دمپر بین کانالی دستی به منظور کنترل میزان هوای عبوری از کانال یا داکت هوا استفاده میگردد. بوسیله این محصول می توان دبی جریان هوای درون کانال یا پشت دریچه های هوا را تنظیم و یا قطع و وصل کرد. دمپر کانال دستی پره دوبل از یک یا چند پره در داخل ساختار خود تشکیل شده که به صورت موازی یا متقابل می باشد و این پره ها به وسیله اهرم های خاص، به هم متصل هستند.
دمپرهای هوا دستی از طریق دسته ای که روی بدنه آن نصب شده است تنظیم می شوند. در واقع این ابزارهای تهویه مطبوع دارای یک دریچه یا صفحه فلزی هستند که جریان هوا در داخل کانال، دودکش، هواساز یا دیگر تجهیزات کنترل هوا را مسدود یا تنظیم می کند. این فرایند توسط پره هایی که در این ابزار به کار گرفته شده، انجام می گیرد. برای اطلاعات بسیار کاملتر حتما مقاله دمپر چیست را بررسی نمایید.
در ویدئوی زیر کارشناس فنی شرکت پخش نیرو سپهر مهار به معرفی کامل دمپرهای کانال دستی هوا پرداخته است.
از مزایای دمپرهای دستی میتوان به قیمت پایین و بدون مصرف برق و همچنین امکان ساخت از متریال مختلف در ابعاد استاندارد و سفارشی اشاره کرد.
انواع دمپر دستی
دمپرهای بین کانالی دستی از نظر شکل ظاهری به دو نوع گرد و چهارگوش تقسیم می گردد. نوع پره ای که در این نوع دمپر هوا به کار گرفته می شود تک لایه و با شکل هندسی V می باشد. در پره هایی که دو لایه هستند شکل هندسی آن به صورت ایرفویلی است.
به صورت کلی انواع دمپرهای دستی عبارت است از:
- دمپر دستی با پره های موازی
- دمپر دستی با پرّه های 7 و 8
- دمپر دستی با پره های دوبل
- دمپر دستی هوابر
- دمپر دستی موازی
- دمپر دستی گرد
- دمپر دستی پروانه ای
قیمت دمپر دستی
قیمت دمپر دستی در درجه اول به جنس ورق مصرفی بستگی دارد. این دمپرها می تواند از ورق گالوانیزه یا استیل و حتی انواع دیگر ورق ها ساخته شود.
مورد دیگری که در قیمت دمپرهای بین کانالی دستی موثر است ضخامت ورق مصرفی است. واضح است که هرچه ابعاد یا قطر دمپر بزرگتر باشد ضخامت ورق مصرفی بالاتر رفته و به همین میزان باعث افزایش قیمت میشود.
- دمپر دستی بین کانال با ابعاد 20 * 50 سانتی متر : 12.000.000 تومان
- دمپر کانال دستی با ابعاد 80 * 150 سانتی متر : 8.600.000 تومان
- دمپر دستی بین کانال با ابعاد 100 * 100 سانتی متر : 7.500.000 تومان
- دمپر دستی با ورق یک میلیمتر گالوانیزه به قطر 20 سانتی متر : 7.800.000 تومان
- دمپر دستی بین کانال استیل با قطر 20 سانتی متر : 3.000.000 تومان
مبنای محاسبه قیمت اینچ مربع (2.54) می باشد.
همانطور که ملاحظه می کنید، تنوع متریال و ابعاد دمپرهای کانال دستی در قیمت نهایی تعیین کننده است.
لطفا برای اطلاع از قیمت ها و مشاوره فنی با کارشناسان شرکت پخش نیروی سپهر مهار در تماس باشید. تلفن: 76264858-021
قابلیت های دمپر کانال دستی
دمپر بین كانال دستی برای کنترل ميزان دبی هوا در کانال ها و دريچه ها استفاده میشود. در واقع عملکرد این تجهیز در كانال های هوا بسیار شبیه به شير آب در خطوط لوله آب رسانی است. یعنی هم برای قطع و وصل و هم برای كنترل ميزان جريان هوا میتوان از آن استفاده کرد.
اين کنترل دبی هوا در مواقعی که نياز به هوا دهی در يك ناحيه و يا در يك فصل خاص و همچنین برای کنترل سرعت و تنظيم هوا دهی مناسب در شاخه های مختلف كانال باشد اهميت پيدا می کند.
دمپرهای دستی بوسیله دسته ای که در فضای بیرونی دمپر تعبیه شده است تنظیم می شوند، درست برخلاف مدلهای دمپر موتوری که توسط یک موتور دمپر و به صورت خودکار باز و بسته میشوند.
در ادامه مهمترین ویژگی های این تجهیز هدایت و کنترل هوا آورده شده است:
- مقاومت بیشتر در برابر جریان هوا
- امکان ساخت بدون محدودیت در اندازه های مختلف
- قابلیت نصب بوش برنجی، بلبرینگ با پوشش برنجی و یاتاقان در محل اتصال پره متناسب با سفارش
- قابلیت ساخت از ورق با ضخامت های مختلف
ساخت دمپر دستی
دمپرهای کانالی دستی از جنس گالوانیزه، استنلس استیل و آلومینیوم ساخته می شود و به همین دلیل از مقاومت خوب و بالایی برخوردار هستند و عمر مفید آنها بسیار بالاست. شفت این دمپرها بصورت گالوانیزه سرد پوشش داده می شود.
در بخش هوابندی این محصولات، از نوار هوابند استیل در محلی که شفت پره ها به قاب متصل شده است، استفاده می شود.
برای آنکه نشتی هوا را از لبه های پره ها به کمترین میزان ممکن کاهش دهیم، می توانیم از نوارهای هوابند که از جنس لاستیک (سیلیکونی) هستند استفاده کنیم. این نوارها بر روی لبه ها نصب شده و نشت و هدر رفت هوا را به حداقل می رساند.
اگر پره ها به صورت موازی قرار بگیرند، جریان هوا را سریع تر می توان قطع کرد. در دمپرهای بین کانالی دستی که پره ها به صورت متقابل هستند دبی هوا تحت کنترل بیشتری قرار دارد.
انتخاب متریال ساخت بسته به فضای و محیط نصب توسط مشاور و مهندسین مکانیک پروژه مشخص می گردد. به عنوان مثال در محیط هایی که خورندگی شیمیایی دارند یا فضاهای دارو سازی و کلین روم حتما باید از جنس استنلس استیل استفاده نمود.
تمامی دمپرهای دستی تولیدی شرکت پخش نیرو بر روی شاخک ها بوش برنجی به عنوان واسط پیچ و شاخک قرار می گیرد، و با پیچ و مهره کاسه نمدی بسته می شود و هیچ گونه عملیات جوشکاری بین این دو قطعه مهم صورت نمی پذیرد.
حتی در مواردی که جوشکاری از الزامات است حتما بعد از جوشکاری نقطه مورد نظر با اسپری زینک ریچ لکه گیری می گردد تا در این محل زنگ زدگی ایجاد نشود و روی عملکرد دمپر تاثیر گذارد.
برای بعضی از مدلها نیز با توجه به درخواست می توان کل دمپر را بعد از ساخت مجدد مونتاژ نمود و بصورت هادیپ گالوانایز نمود.
ابعاد دمپرهای دستی هوا
این تجهیزات تهویه هوا را می توان به صورت گرد و چهارگوش تولید نمود. ابعاد این دمپرها بسته به نوع کانالی که وجود دارد می تواند متفاوت باشد.
در ابعاد گرد این دمپرها را از قطر 10 سانتی متر به بالا می توان تولید نمود. شرکت پخش نیرو با توجه به تجهیزات مدرن داخل کارخانه امکان ساخت تا قطر 200 سانتی متر یا حتی بالاتر را دارد.
برای دمپرهای کانال دستی چهارگوش نیز از ابعاد 10 * 10 سانتی متر به بالا ساخته میشود. مدلهای چهارگوش با ابعاد 200 * 200 سانتی متر یا حتی 300 * 300 سانتی متر قابل تولید هستند.
نصب دمپر بین کانالی دستی
مراحل نصب دمپرهای بین کانال دستی به این گونه می باشد :
مرحله اول که در نصب مهم است این مورد است که شما دهانه کانال را دقیق اندازه گیری کنید. معمولا در محلی که دمپر نصب می شود در دو سر کانال یک فریم نبشی با عنوان فلنچ روی دهانه کانال نصب می گردد.
با توجه به اینکه فلنچ ها می تواند 3 یا 4 سانتی در حالت استاندارد است، سطح مقطع فلنچ کاملا تعیین کننده برای نصب می باشد.
در انتها دمپر بین دو کانال قرار می گیرد و با انبر قفلی با کانال هوا فیکس می شود و با استفاده از پیچ و مهره به یکدیگر متصل می گردند.
معمولا نوار هوابند نیز مابین فلنچ کانال و فنلچ دمپر برای هوابند کردن استفاده می شود.
مقایسه دمپر دستی و دمپر موتوری
برتری دمپرهای برقی نسبت به دمپر دستی در این است که کارایی خیلی راحتتری دارد و به نسبت مدرن تر و پیشرفته تر می باشد.
اما در طرف دیگر، مزیت و برتری دمپرهای هوا دستی در مقایسه با دمپرهای موتوردار این است که در مدلهای دستی شخص کنترل بیشتری روی نحوه تنظیم جریان هوا دارد؛ یعنی با توجه به نیاز خود آن را کنترل می کند.
همچنین قیمت پایینتری هم دارد و با توجه این که برق مصرف نمیکند؛ از نظر مصرف انرژی و صرفه اقتصادی یک انتخاب کاملا مناسب و بهینه است.