دمپر خورشیدی

دمپر خورشیدی

دمپر های هوای ورودی که اصطلاحا به آنها اینلت وین (inlet vain) میگویند همان طور که از نام آن پیداست دمپرهایی است که در سر راه ورودی فن ها قرار میگیرند. این دمپر ها معمولا به علت اینکه ورودی فنها مقطع دایره ای دارند به صورت گرد ساخته میشوند و به خاطر شکل پره آنها به دمپر خورشیدی نیز معروف هستند.

  • دمپر خورشیدی بدون هیچگونه محدودیت از نظر سایز و جنس و دبی و فشار، به صورت مستقل طراحی می شود.
  • به دلیل ساختار صنعتی از استحکام بالایی برخوردار بوده و متناسب با جریانات شدید هوا با دبی و فشار بالا طراحی می گردند.
  • در صورت درخواست با اضافه کردن نوارهای عایق در بین دو جداره لبه پره ها می توان نشتی را به حداقل رساند.
  • این دمپرها را می توان به صورت دستی و یا به صورت موتوری کنترل نمود.

اجزای تشکیل دهنده دمپر خورشیدی

دمپرهای خورشیدی دارای اجزای تشکیل دهنده زیر میباشند:

  1.  پوسته خارجی یا بدنه که از ضخامت ۲ میلیمتر و بیشتر ساخته میشود انتخاب ضخامت، متناسب با دبی فن و ضخامت پوسته خود فن میباشد .
  2. پره های متحرک که ضخامت آنها نیز ارتباط مستقیم با دبی ورودی فن و ضخامت بدنه دارد.
  3. نگهدارنده مرکزی که وظیفه آن نگاه داشتن یک سر پره های دمپر در مرکز دایره میباشد.
  4. بوش ها یا یاتاقان ها که در بدنه و نگهدارنده مرکزی، قرار میگیرند و کمک میکنند تا پره ها با اصطکاک کمتر حول محور خود گردش نمایند.
  5. یاتاقان های چشمی به همراه لینک های ارتباطی که وظیفه آن هماهنگی بین پره ها و بازو بسته شدن دقیق آنها میباشد.
  6. پایه جهت نصب دسته دمپر برای کارکرد دستی یا نصب اکچوایتور برقی یا پنوماتیک برای انواع دمپر اتوماتیک استفاده میشود.

اجزای دمپر خورشیدی

کاربردهای اینلت وین دمپر (دمپر خورشیدی)

دمپرهای خورشیدی در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاههای اتمی و سایر صنایع سنگین کاربردهای زیادی دارند.

همانطور که میدانیم یک بخش مهم در فن الکتروموتور آن میباشد. این موضوع همیشه برای واحد الکتریکال حائز اهمیت است که هنگام استارت الکتروموتور ها، مخصوصا موتورهایی که توان بالایی دارند کمترین فشار جریان به وایرینگ و تابلو های برق وارد شود. این موضوع در مراکز صنعتی که تعداد زیادی دستگاه با هم وارد مدار میشوند بیشتر چالش برانگیز خواهد بود.

هرچه الکتروموتور در هنگام استارت اولیه با تجهیزات کوبل شده آن اصطکاک کمتری داشته باشد و روانتر حرکت کند جریان الکتریسته کمتری مورد نیاز خواهد بود. لذا با توجه به اینکه پروانه فن یکی از آن تجهیزات میباشد که نه تنها وزن خود پروانه بلکه اصطکاک آن با هوا فشار بیشتری را به الکتروموتور وارد خواهد آورد. اگر ما بتوانیم در هنگام استارت این هوای ورودی را به حداقل برسانیم باعث افت جریان الکتریسیته محسوسی خواهیم شد. اینجاست که با بسته نگه داشتن دمپر های ورودی فن آنها این کار را برای ما انجام خواهند داد.

با قرار دادن اینلت وین دمپر بر سر ورودی هوای فن قبل از استارت فن دمپر ها را به صورت دستی و یا اتوماتیک میبندیم تا هنگام راه اندازی موتور کمترین اصطکاک پره ها با هوا ایجاد شود و به اصطلاح فن هرز بگردد. بعد از اینکه فن به دور نامی خود رسید میتوان به آهستگی دمپر را باز نمود تا هوا وارد مدار گردد. البته برای جلوگیری از مصرف جریان بالا توسط فن از قطعات تغییر فرکانس مثل اینورتور ها هم میتوان استفاده کرد که هزینه بسیار بالایی مخصوصا در فنهای بزرگ به همراه خواهد داشت.

برای دیدن محصولات مرتبط و مشابه بیشتر صفحه دمپر موتوری و دمپر هوا را مشاهده و بررسی نمایید.

کاربردهای دمپر خورشیدی

البته این همه آنچه که یک دمپر خورشیدی برای ما انجام میدهد نیست. ما با این دمپر ها میتوانیم با تنظیم هوای ورودی، هوای خروجی فن را تحت کنترل داشته باشیم و در زمانهایی که نیاز به کاهش حجم هوا بعد از فن داریم با کم کردن حجم هوای ورودی دبی خروجی را کم کنیم. همینطور با این کار الکتروموتور جریان کمتری خواهد کشید و مصرف برق کاهش می یابد.

شرکت پخش نیرو سپهر مهار تولید کننده برتر انواع دمپر صنعتی میباشد که از شاخص ترین آنها میتوان به دمپر آتش و دمپر ضد انفجار و دمپر دود اشاره کرد. لطفا برای مشاوره رایگان برای کسب اطلاعات کامل با کارشناسان ما تماس بگیرید.

قابلیت های دمپر خورشیدی

  • ساخته شده از ورق کربن استیل، ورق گالوانیزه، ورق آلومینیوم و ورق استنلس استیل
  • این تجهیزات بدون هیچگونه محدودیت از نظر سایز و جنس و دبی و فشار، به صورت مستقل طراحی می شوند.
  • به دلیل ساختار صنعتی از استحکام بالایی برخوردار بوده و متناسب با جریانات شدید هوا با دبی و فشار بالا طراحی می گردند.
  • در صورت درخواست با اضافه کردن نوارهای عایق در بین دو جداره لبه پره ها می توان نشتی را به حداقل رساند.
  • این دمپرها را می توان به صورت دستی و یا به صورت موتوری کنترل نمود.
  • شکل پروفیل پره ایرفویل سبب به حداقل رساندن افت فشار روی پره ها میشود. استفاده از میل گرد سرتاسری در پره باعث افزایش مقاومت پره ها در برابر جریانات قوی هوا روی دمپر می شود.
  • حرکت پره ها می تواند هم به صورت متقابل و هم به صورت موازی طراحی شود. متر برای تست میزان 1×1
  • در صورت درخواست، دمپرهای ساخته شده با سایز 2000 پاسکال،نشتی دمپر در خط تست نشتی در کارخانه تحت فشار کارکرد تست شده و گزارش تست مربوطه به همراه اقلام ارائه می شود.
  • استفاده از نوارهای فلزی هوابندی با طراحی ویژه در دیواره این محصول درصد آب بندی را بسیار بالا می برد (تولید سفارشی).
  • مکانیزم حرکتی خاص روان و نرم

مزایای دمپرهای خورشیدی

از مزایای دمپرهای خورشیدی این است که وقتی خاموش هستند ممکن است جریان هوای خارج فن باعث گردش پروانه فن و باعث آسیب و همچنین استهلاک الکتروموتور شود. بسته بودن دمپرهای ورودی این امر را به حداقل میرساند.

از دیگر مزایای مهم فن دمپرهای ورودی، شکل پره های آن است. با توجه به اینکه در هنگام باز شدن طرز قرارگیری پره ها در جهت هدایت هوا به داخل پروانه فن میباشد، هوا در هنگام ورود شکل گردبادی به خود گرفته و حرکت پروانه را تسهیل مینماید و باعث بالا رفتن راندمان فن خواهد شد.

این نکته را به خاطر داشته باشیم که قرار دادن دمپر خورشیدی بعد از فن بر سر راه خروجی و بستن آنها در هنگام استارت فن نه تنها کمکی به کاهش جریان برق نخواهد کرد، بلکه باعث بالا رفتن جریان و فشار بسیار زیاد به الکتروموتور خواهد شد. دمپر هایی که بعد از فن استفاده میشوند بیشتر برای تقسیم هوا در مسیر های مختلف میباشند، و یا برای عدم گردش معکوس فن در مسیرهایی که فن رزرو وجود دارند، استفاده میشوند.

در پایان باید گفت که همیشه استفاده از تجهیزات درست در هر سیستمی باعث بالا رفتن راندمان خواهد شد و شرکت پخش نیروی سپهر مهار در این مسیر در حیطه کار خود همیشه در کنار شما خواهد بود.

مشخصات فنی دمپرهای خورشیدی

مشخصات فنی دمپر خورشیدی

به این مطلب امتیاز بدهید

5 / 5. 2

اولین نفر امتیاز بدهید

امتیاز بدهید
4.8/5
نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “دمپر خورشیدی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت
//