دمپر اتوماتیک

دمپر اتوماتیک

دمپر اتوماتیک هوا به طور معمول در پشت فن هواکش ها و بر روی نما قرار می گیرد که وقتی کار فن شروع می شود، پره های این دمپر، باز می شود که هوای داخل را به بیرون هدایت می کند و بعد از قطع شدن عملکرد فن ، به طورخودکار بسته می شود.با این عمل یعنی بسته شدن پره های دمپر اتوماتیک و همزمان با خاموش شدن فن، از تلف شدن هوای مطبوع داخل محیط جلوگیری می شود و همچنین از ورود و خروج پرندگان و دیگر موجودات به داخل منع می شود.

دمپر اتوماتیک هوا به طور معمول در پشت فن هواکش ها و بر روی نما قرار می گیرد که وقتی کار فن شروع می شود، پره های این دمپر باز می شود که هوای داخل را به بیرون هدایت می کند و بعد از قطع شدن عملکرد فن، به طور خودکار بسته می شود. با این عمل یعنی بسته شدن پره های دمپر اتوماتیک و همزمان با خاموش شدن فن، از تلف شدن هوای مطبوع داخل محیط جلوگیری می شود و همچنین از ورود و خروج پرندگان و دیگر موجودات به داخل منع می شود.

هدف اصلی استفاده از دمپرهای اتوماتیک، تنظیم جریان هوا به طور دائمی و خودکار در اتاق است. عموماً از تیغه های آلومینیومی برای ساخت پره های دمپر اتوماتیک استفاده میگردد. دلیل این امر دلیل سبک بودن متریال آلومینیوم و کارکرد بهتر پره ها و سبک شدن آنها است. در عمل هنگام اعمال نیرو و فشار هوای خروجی از پشت آن؛ فعال شده و با خاموش شدن فن، مسیر خروجی هوا مسدود می شود. این دمپرها با ابعاد مختلف قابل تولید و عرضه است.

دمپر اتوماتیک

ساختار و جنس دمپر اتوماتیک

ساختار دمپر اتوماتیک شامل یک قاب با فریم یک طرفه است که حجم قاب بین دیوار و پشت فن قرار می گیرد و به وسیله فریم بیرونی به دیوار ثابت می شود. جنس قاب و فریم این دمپر کانال هوا از ورق گالوانیزه یا آلومنیوم با ضخامت حداقل ۱mm است. همان طور‌ که ذکر شد، جنس تیغه های دمپر از ورق آلومینیوم است که ضخامت آنها معمولا بین ۶mm تا ۸mm است. این تیغه ها توسط یک محور ثابت که به تمام تیغه های دمپر متصل شده است، به طور همزمان با شروع کار  فن باز می شوند. البته در تولید جدید شرکت پخش نیرو پره ها طوری طراحی شده است که لینک وسط را ندارد و توسط وزنه‌ای که در کنار تعبیه شده است کار می کند و قابلیت این را دارد تا بصورت خوابیده نیز نصب گردد.

دمپر اتوماتیک

کارکرد دمپر اتوماتیک هوا

کارکرد دمپر اتوماتیک هوا به این صورت است که که با شروع کار فن باز و با خاموش شدن آن بسته می شود. این موضوع باعث میشود در تابستان و زمستان از خروج هوای سرد و گرم و افت انرژی فضا جلوگیری شود و در زمان خاموش بودن فن، از ورود پرندگان و حیوانات و حشرات موذی جلوگیری شود. در واقع میتوان گفت دمپرهای اتوماتیک نوعی از دمپر وزنی محسوب میشوند. شاید بتوان گفت دمپر مکانیکی نوعی محصول مشابه اما با مکانیزم غیر خودکار است.

از دمپرهای پرکاربرد صنعتی میتوان به دمپر ضد حریق و دمپر ضد انفجار اشاره کرد که نوعی از دمپرهای اتوماتیک محسوب میشوند.

مزایا و ویژگی های دمپر اتوماتیک

از‌ مزایای مهم و کاربردی دمپر اتوماتیک این است که این نوع هواکش ها بدون دخالت انسان یا دست با توجه به سبکی پره ها و بصورت اینکه پره ها با هم لینک شده اند ، به صورت خودکار کار می کنند ولی دمپر دستی با دخالت دست کنترل می شوند.

می توان گفت کار اصلی دمپرهای اتوماتیک این است که در زمانی که فن شروع به کار می کند با فشار جریان هوا این دمپرها باز شود و هوای داخلی اتاق های دیزل ژنراتور یا سالن های تولید یا حتی مرغداری ها وگلخانه ها تخلیه می کند. البته عملکرد این دمپرها در فضاهای ذکر شده کاملا متفاوت است و کار خاصی انجام می دهد ولی به طور کلی کار دمپرهای اتوماتیک تخلیه هوا می باشد و در مرحله دوم در زمان بسته شدن از ورود پرندگان و…جلوگیری می کند.

  1. صرفه‌جویی در هزینه و مقرون به صرفه بودن این دمپرها که نسبت به سایر مدلها اقتصادی تر است، برای سیستم تهویه هوای ساختمان هستند. یک ویژگی مهم و منحصر به فرد آن ها این است هنگامی که اتاق نیاز به سرد شدن دارد، هوای گرم را در داخل خودشان ذخیره سازی می کنند تا هنگامی که باز هوای اتاق نیاز به گرم شدن داشت از آن استفاده کنند و آن را به بیرون محیط منتقل میکند.
  2. افزایش‌ راندمان از دیگر ویژگی های بارز این دمپرهاست که‌ تنظیمات انجام شده به این سیستم اجازه ی کارکرد با حداکثر پتانسیل خودشان را می دهد.
  3. ویژگی دیگر سهولت و آسان بودن آن در استفاده ی محیط است که دمپرهای اتوماتیک به صورت خود به خودی تنظیم می شوند و نیازی برای نظارت مداوم و پیوسته بر آن ها نیست. نکته ی قابل توجه این است که می توان آن ها را از راه دور هم تنظیم کرد.
  4. کنترل‌ دقیق هوای ساختمان از ویژگی‌ ها و مزایای دیگر دمپر اتوماتیک هواست که این نوع دمپر توسط تنظیمات ترموستات منطقه‌ای، جریان هوا و دمای دقیق مورد نیاز در هر فضا را برای تطبیق دادن با تنظیمات ترموستات به طور خودکار محاسبه می کند.

برای اطلاعات کاملتر و جزئیات بیشتر در مورد دمپرها پیشنهاد میکنیم مقاله دمپر چیست را مطالعه کنید.

قیمت دمپر اتوماتیک

قیمت دمپر‌‌ اتوماتیک هوا

دمپرهای اتوماتیک با توجه به ابعاد داخل به داخل کانال و ضخامت پره و بدنه و شکل قرار گیری برای نصب قیمت گذاری می شود. از طرفی با توجه به نوسانات روز و قیمت دلار، قیمت روزانه ی ورق آلومینیوم، پروفیل و دیگر آیتم ها نمی توان مبلغ دقیقی برای لیست قیمت دمپر اتوماتیک اعلام کرد.

به این مطلب امتیاز بدهید

5 / 5. 3

اولین نفر امتیاز بدهید

امتیاز بدهید
4.8/5
نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “دمپر اتوماتیک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت
//