دمپر مکانیکی

دمپر مکانیکی

دمپر مکانیکی نوعی دمپر بسیار کاربردی است که به طور خودکار و اتوماتیک عملیات تنظیم جریان ورودی هوا را انجام داده و استفاده از آن می تواند مزایای زیادی را از قبیل صرفه جویی در مصرف انرژی و جلوگیری از ورود پرندگان و هزینه های اضافی ساختمان داشته باشد.

دمپر مکانیکی چیست؟

دمپر مکانیکی یکی از انواع دمپرهایی است که امروزه در ساختمان های مختلف و روی هواکش ها و سیستم های تهویه مورد استفاده قرار گرفته و دارای کاربردهای زیادی است. دمپر های مکانیکی معمولاً در قسمت پشت فن هواکش ها و بر روی نما نصب می شوند و وقتی که فن شروع به کار می کند، پره های این دمپر باز می شود و هوای فضای داخل را به بیرون انتقال می دهد.

بعد از قطع شدن سیستم فن، به طور خودکار بسته شده که با این عملکرد همزمان، هم از اتلاف هوای مطبوع و آزاد محیط داخل، و هم از وارد شدن پرندگان و موجودات دیگر به محیط داخل جلوگیری می شود. علاوه بر این ها در تابستان و زمستان از خروج هوای سرد و گرم جلوگیری می کند و باعث کاهش هزینه های انرژی ساختمان می شود. البته این به صورت دمپر بین کانالی هم قابل استفاده می باشد.

دمپر مکانیکی

ویژگی ها و کاربرد دمپر مکانیکی

برای سبک بودن‌ پره ها و عملکرد مناسب تر دمپر مکانیکی، از تیغه هایی با جنس آلومینیوم برای ساخت‌ این پره ها استفاده می شود. این دمپر با استفاده از نیرو و فشار هوای خارج شده از پشت فن، فعال شده و با خاموش شدن عملکرد فن، مسیری که هوا از آن خارج‌ می شود نیز مسدود می شود. ساختار این دمپر کانال هوا شامل یک قاب یا فریم یک طرفه است که این قاب بین دیوار و پشت فن تعبیه می شود و از طریق فریم بیرونی به دیوار نصب می شود.

با در نظر گرفتن عملکرد دمپر مکانیکی که با نیروی فشار هوای خروجی رابطه مستقیمی دارد، استفاده از تیغه ها و پره های سبک امری ضروری و مهم است. استفاده از آلومینیوم به دلیل سبک بودن و در عین حال مقاومت بالای آن بهترین گزینه است و موجب بالا رفتن طول عمر محصول می شود.

جنس قاب و فریم دمپرهای مکانیکی از ورق آهنی گالوانیزه است که به ضخامت ۱ میلی متر یا بالاتر می باشد و همان طور که ذکر شد جنس تیغه های دمپر نیز از ورق آلومینیوم است. این تیغه های آلومینیومی توسط یک محور ثابت که به تمام تیغه ها وصل شده به طور همزمان با کارکرد سیستم فن شروع به بازشدن می کنند. برای دمپر مکانیکی از شفت گرد و دستی برای باز و بسته کردن نیز استفاده می گردد. شاید بتوان گفت دمپر اتوماتیک نوعی محصول مشابه اما با مکانیزم خودکار است.

برای اطلاعات کاملتر و جزئیات بیشتر در مورد دمپرها پیشنهاد میکنیم مقاله دمپر چیست را مطالعه کنید.

دمپر مکانیکی

خرید و قیمت دمپر مکانیکی

برای خرید دمپر مکانیکی باید به چند نکته مهم دقت داشته باشید. اولین نکته این است که این دمپرها در ابعاد و اندازه های مختلفی طراحی و ساخته می شوند دارای مدل های مختلفی هستند. در نتیجه قبل از خرید حتما باید با کارشناسان مشورت کنید تا نیازهای شما به طور دقیق مشخص شود.

قیمت دمپر مکانیکی بسته به جنس ها و نوع های مختلفی که دارند متغیر است اما قیمت نسبتا بالایی ندارند و صرفه اقتصادی دارند. از همین رو مورد توجه مشتریان واقع شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با کارشناسان شرکت پخش نیرو سپهر مهار تماس بگیرید.

به این مطلب امتیاز بدهید

5 / 5. 2

اولین نفر امتیاز بدهید

امتیاز بدهید
4.8/5
دسته بندی:
نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “دمپر مکانیکی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت
//