دمپر هوا
دمپر هوا یکی از تجهیزات بسیار پرکاربرد در صنعت تهویه مطبوع است که برای تنظیم میزان جریان و یا هدایت هوا به یک محیط خاص بکار برده میشود. علاوه بر این در صنایع مختلف میتواند کاربردهای دیگری نیز داشته باشد.
نمایش 1–12 از 24 نتیجهمرتبسازی بر اساس جدیدترین
نمایش فیلترها
اصولا دمپرهای تنظیم هوا از یک یا چند تیغه متحرک با متریال های مختلف ساخته میشوند که بنا به محل نصب و نوع کارایی آنها انواع و اسامی مختلفی دارند.
در ویدئوی زیر کارشناس فنی شرکت پخش نیرو سپهر مهار توضیحات بسیار کاملی را درباره دمپرهای هوا در تهویه مطبوع ارائه داده است.
کاربردهای دمپر هوا
کاربردهای دمپرهای تنظیم هوا عبارتند از:
- تنظیم جریان هوا: با باز و بسته شدن تیغههای دمپر، میزان عبور هوا به طور دقیق کنترل میشود. این ویژگی به شما امکان میدهد تا دمای محیط را به دلخواه تنظیم کرده و از مصرف انرژی بهینه بهرهمند شوید.
- قطع و وصل جریان هوا: این تجهیزات به عنوان شیرهای کنترل جریان هوا عمل میکنند و امکان قطع کامل جریان هوا را در صورت نیاز فراهم میآورند.
- ایجاد فشار متعادل: با نصب دمپر تنظیم هوا در مسیر کانالها، میتوان فشار هوا را در سیستم تهویه مطبوع تنظیم کرده و از ایجاد اختلاف فشار جلوگیری کرد.
- جلوگیری از ورود آلودگی: این تجهیزات به عنوان یک فیلتر اولیه عمل کرده و از ورود حشرات، پرندگان، گرد و غبار و سایر آلودگیها به محیط داخلی جلوگیری میکنند.
برای اطلاعات بسیار کاملتر پیشنهاد میکنیم حتما مقاله دمپر چیست را مطالعه نمایید.
قیمت دمپر هوا
قیمت دمپر هوا کاملا وابسته به چندین فاکتور کلیدی می باشد. این فاکتورها عبارتند از ضخامت ورق، جنس ساخت، دستی یا موتوری بودن، جنس پره ها و تجهیزات جانبی.
برای مشاوره رایگان و کسب اطلاعات کامل درباره مدل ها و قیمت انواع دمپر با کارشناسان شرکت پخش نیرو سپهر مهار تماس بگیرید: 76264858-021
در این بخش برای نمونه به قیمت تعدادی از دمپرهای هوا با ضخامت های ورق متفاوت و مدل های خاص اشاره می کنیم:
- قیمت دمپر هوا دستی به ابعاد 30 * 94 سانتی متر : 1.420.000 تومان
- قیمت دمپر آلومینیومی موتوردار زیمنس، به ابعاد 240 * 101 سانتی متر : 50.000.000 تومان
- قیمت دمپر هوا چهارگوش با دو تبدیل گرد با موتور زیمنس قطر 30 سانتی متر : 14.000.000 تومان
- بالانس دمپر یک سر فلنچ (معکوس) 68 * 68 سانتی متر : 4.5000.000 تومان
در این بخش به مواردی که در تعیین قیمت این محصولات موثر هستند اشاره می کنیم.
- ابعاد دمپر:
از مواردی که در قیمت این تجهیزات تهویه هوا تاثیر گذار می باشد دهانه باز شو کانال هوا است که ابعاد طول و ارتفاع را تشکیل می دهد. هر چه این ابعاد بزرگ تر باشد طبیعتا قیمت دمپر هوا هم افزایش پیدا می کند.
- ضخامت متریال :
ورق های دمپر هوا از ضخامتهای متفاوتی ساخته می شوند. ضخامت برای دمپرهای هوا از 0.5 میلی متر برای دمپرهای پشت دریچه ای تا ضخامت 20 میلی متر یا حتی بیشتر برای دمپر بین کانالی وجود دارد. لذا می توان گفت ضخامت بدنه و پره آیتم تعیین کننده ای در قیمت تمام شده دارد.
- نوار سیلیکونی :
برای ساخت برخی دمپرهای هوا ما از نوار سیلیکونی بین دو پره استفاده می کنیم. با توجه به قیمت نوار سیلیکونی که درحال حاضر که آبان سال 1403 میباشد حدود متری 135 هزار تومان است می توان گفت برای یک دمپر 100 * 50 سانتی متر حدود 270 هزار تومان لاستیک سیلیکونی نیاز است و به قیمت تمام شده دمپر اضافه می گردد.
- بوش برنجی یا یاتاقان :
بوش برنجی و یاتاقان یکی دیگر از انواع یراق آلات است است که در ساخت دمپر هوا مورد استفاده قرار می گیرد و در قیمت تمام شده این محصول تاثیر گذار است. دمپرهایی که در آن از بوش برنجی استفاده می شود بابت هر پره حدود 50 هزار تومان به قیمت تمام شده اضافه می گردد ولی یا تاقان بابت هر پره حدود 400 هزار تومان به قیمت تمام شده اضافه می گردد.
- جنس ورق :
متریال در قیمت تمام شده دمپر تعیین کننده است. به عنوان مثال یک دمپر هوا که متریال استیل در آن بکار رفته باشد با یک دمپر گالوانیزه کاملا از نظر قیمت متفاوت است. درحال حاضر قیمت ورق استیل در آبان 1403 معادل هر کیلو 200 هزار تومان است در حالیکه قیمت ورق گالوانیزه در همین تاریخ هر کیلوگرم حدود 55 هزار تومان می باشد. پس، جنس به کار رفته در ساخت در قیمت نهایی تاثیر بالایی دارد.
- جنس پره ها :
از موارد دیگری که در قیمت دمپرهای تهویه هوا تعیین کننده می باشد جنس پره ها می باشد. همچنین زمانی که پره ها به صورت دوبل استفاده می شود و یا حتی از جنس استیل در پره ها به کار برده می شود می تواند قیمت نهایی را تحت تاثیر قرار دهد.
- فلنچ ها :
دمپرهای تهویه مطبوع می تواند با فلنچ یا بدون فلنچ مورد استفاده قرار گیرد. زمانی که در دمپر هوا از فلنچ استفاده می کنیم و جنس فلنچ نیز از رده خاصی باشد می تواند در قیمت دمپر تاثیر گذار باشد.
فلنچ های معمولی قیمتی برابر با جفتی یک میلیون تومان است در صورتی که فلنچ با ضخامت 10 میلیمتر با کلاس خاص قیمتی برابر با هر جفت 5 میلیون تومان است.
- محرک دمپر :
برای دمپرهای هوا می توان از دو محرک موتور دمپر و دسته دمپر استفاده نمود. برای دمپرهای دستی قیمت دسته دمپر حدود 150 هزار تومان در قیمت نهایی دمپر محاسبه می گردد، در حالیکه اگر از موتور بخواهیم استفاده کنیم شروع قیمت از مبلغ حدود 6 میلیون تومان به بالا باید برای محرک در نظر گرفت. همانطور که می بینید موتور در قیمت دمپر نقش مهمی ایفا می کند.
مکانیزم عملکرد دمپر تنظیم هوا
دمپرها به دو صورت کنترل دستی (مکانیکی) و برقی (الکترو مکانیکال) ساخته میشود. مدل دستی نیازی به انرژی الکتریکی نداشته و به صورت کاملاً دستی هوای عبوری را مسدود یا کنترل میکند .
دمپر موتوری با استفاده از انرژی الکتریکی عمل میکند و به دو صورت ON و OFF یا فنری و تدریجی در حالت باز و بسته و یا نیمه باز در می آید و عبور هوا از دمپر را کنترل میکند. از آنجاییکه جهت تهیه موتور برقی نیاز به صرف هزینه جداگانه میباشد. در نتیجه قیمت دمپر برقی به صورت محسوسی از دمپر دستی بالاتر است.
دمپرها هوا به طور معمول به دو شکل گرد و چهار گوش ساخته میشود که آن هم بستگی به مقطع داکت یا مجرای عبوری هوا دارد.
جنس ساخت دمپر هوا
به طور معمول دمپرهای تهویه هوا میتوانند دارای فریمی از جنس آلومینیوم، گالوانیزه، استنلس استیل و یا حتی پلاستیک ( جهت نصب در پشت هواکش های خانگی) باشند.
- فولاد ضد زنگ: برای ساخت قاب های پایه، تیغه ها و قطعات بسته شده و همچنین برای اتصالات، شافت ها، بادامک ها، فلنج ها و سایر عناصر انتقال دهنده استفاده می شود. فینیشینگ این قطعات میتواند در AISI 304 یا AISI 316، با پیچ و مهره A2 یا A4 باشد.
- فولاد گالوانیزه: برای ساخت دمپر گالوانیزه قاب های پایه، تیغه ها و گوشه های بسته (S220GD + Z275) استفاده می شود که با اتصالات، شافت ها، پیچ و مهره های کمری و غیره ساخته شده در روی یا فولاد ضد زنگ ترکیب می شود.
- فولاد کربنی: برای ساخت قاب های پایه، تیغه ها و گوشه های بسته (S235JR) استفاده می شود که با پلی استر یا اپوکسی رنگ آمیزی شده و در کوره خشک می شود و با اتصالات، شافت ها، پیچ و مهره های بادامک و غیره ساخته شده در روی یا فولاد ضد زنگ ترکیب می شود.