دمپر موتوری
دمپر موتوری یک دریچه یا صفحه فلزی است که با استفاده از یک موتور الکتریکی باز و بسته می شود و به همین دلیل به آن ها دمپر برقی نیز گفته میشود. دمپرهای موتوری برای کنترل جریان هوا در سیستم های تهویه مطبوع، گرمایش و سرمایش استفاده می شود.
در حال نمایش 10 نتیجهمرتبسازی بر اساس جدیدترین
نمایش فیلترها
کاربرد دمپر موتوری
از دمپر برقی (موتوری) برای کنترل میزان جریان هوا و یا مسدود سازی موقت یا دائمی مسیرهای رفت و آمد هوا استفاده میشود و عملکرد آن به شکل اتوماتیک است.
دمپرهای کانالی موتوری برای کنترل یا مسدود کردن جریان هوا در مسیر کانال های خروج یا ورود هوا (مثل دریچه هوا)، موتورخانه ها، پارکینگ و… مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع دمپر با استفاده از یک موتور با کلید on/off یا تدریجی طراحی و ساخته میشود.
کاربردهای دمپرهای کانالی موتوری، یا همان برقی به شرح زیر است:
- کنترل جریان هوا در سیستم های تهویه مطبوع: این تجهیزات می تواند برای کنترل میزان هوای ورودی و خروجی از سیستم های تهویه مطبوع استفاده شود. این امر به بهبود عملکرد سیستم تهویه مطبوع و ایجاد آسایش بیشتر برای کاربران کمک می کند.
- کنترل جریان هوا در سیستم های گرمایش و سرمایش: دمپرهای بین کانالی برقی می توانند برای کنترل میزان هوای گرم یا سرد ورودی به فضای مورد نظر استفاده شوند. این امر به ایجاد دمای مطلوب در محیط کمک می کند.
- کنترل جریان هوا در سیستم های آتش نشانی: دمپر موتوری می تواند برای کنترل جریان هوا در سیستم های آتش نشانی استفاده شود. این امر به جلوگیری از گسترش آتش و حفظ ایمنی افراد کمک می کند.
قیمت دمپر موتوری
قیمت دمپر موتوری بسته نوع متریال مصرفی و ابعاد داخل به داخل کانال و نکته مهمتر نوع موتور و برند موتور است که عامل تعیین کننده در قیمت نهایی خواهد بود.
قطعا دمپر کانال موتوری که 10 * 10 سانتی متر است با دمپر موتور هوایی که 30 * 70 سانتی متر می باشد از نظر قیمت کاملا متفاوت می باشد. همچنین هرچه ضخامت پره و بدنه بالاتر باشد قیمت دمپر هوا نیز گرانتر می شود.
یکی دیگر از موارد تعیین کننده قیمت دمپرهای موتوردار واسط بین پره ها و بدنه بوش برنجی است یا یاتاقان نصب گردیده است. با توجه به اینکه هر بوش برنجی قیمتی برابر با هر عدد 20 هزار تومان دارد و هر عدد یاتاقان حدود 200 هزار تومان قیمت دارد می توان نتیجه گرفت که دمپری که در آن یاتاقان به کار رفته است قیمتی بالاتر از دمپری که در آن بوش برنجی کار شده است دارد.
باید دقت داشت با توجه به اینکه قیمت موتور تاثیر زیادی در قیمت نهایی دارد و خرید آن گاهی اوقات برای خریداران چالش برانگیز خواهد بود. صفحه موتور دمپر اطلاعات بیشتری را در این زمینه به شما خواهد داد.
در اینجا برای نمونه به قیمت برخی از دمپرهای موتوری اشاره می کنیم:
- دمپر موتوری با ابعاد 20 * 50 سانتی متر: 18.500.000 تومان
- دمپر موتوری آتش با ابعاد 80 * 150 سانتی متر : 32.600.000 تومان
- دمپر موتوری با ابعاد 100 * 100 سانتی متر با موتور on off سه وضعیتی : 17.500.000 تومان
- دمپر موتوری با ورق یک میلیمتر گالوانیزه به قطر 20 سانتی متر: 7.800.000 تومان
- دمپر موتوری استیل با قطر 20 سانتی متر : 9.000.000 تومان
برای مشاوره رایگان و کسب اطلاعات کامل درباره مدل ها و قیمت انواع دمپرهای برقی (موتوری) با کارشناسان شرکت پخش نیرو سپهر مهار تماس بگیرید: 76264858-021
انواع دمپر برقی
دمپر موتوری برقی را میتوان به شکل های هندسی گرد و چهارگوش از ورقهای گالوانیزه، استیل، آلومینیوم و سیاه در ضخامت های مختلف و در ابعاد گوناگون به صورت دمپر بین کانالی و پایان کار اجرا نمود. پره های دمپر نیز در مدلهای موازی و ۷ و ۸ تولید می شود.
موتورهای دمپر برقی در دو مدل فنر برگشت دار و بدون فنر برگشت، و همچنین در دو نوع قطع و وصل و تدریجی ساخته می شود. هرکدام از این دمپر ها در مکان های متفاوت و با کارایی های مختلف قابل نصب و راه اندازی می باشد.
دمپر موتوری دارای انواع مختلفی است که هر کدام برای کاربرد خاصی طراحی شده اند. از جمله انواع این تجهیزات تهویه هوا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دمپر دو وضعیتی با فنر برگشت: دمپر برقی دو وضعیتی با فنر برگشت علاوه بر باز و بسته کردن دمپر، دارای یک ویژگی ایمنی نیز می باشد. این ویژگی ایمنی به این صورت است که در صورت قطع برق، فنر موجود در موتور باعث بسته شدن کامل دمپر می شود.
- دمپر سه وضعیتی: دمپر موتوری سه وضعیتی نیز دارای ویژگی ایمنی مشابه موتور دمپر دو وضعیتی با فنر برگشت است. این نوع موتور دمپر علاوه بر حالت باز و بسته، می تواند دمپر را در حالت نیمه باز نیز قرار دهد.
- دمپر موتوری تدریجی: دمپر تدریجی دارای یک ویژگی بسیار ویژه است. این ویژگی به این صورت است که سیستم های کنترل کننده دما و رطوبت می توانند با توجه به نوع فرمان الکتریکی که ارسال می کنند، موتور دمپر تدریجی را باز یا بسته کنند. این ویژگی برای سیستم های کنترل هوشمند بسیار مفید است.
- دمپر موتوری ضد حریق: این نوع دمپر در برابر آتش مقاوم است و در صورت وقوع آتش سوزی، به طور خودکار بسته می شود تا از گسترش آتش جلوگیری کند. برای اطلاعات کامل صفحه دمپر آتش را مشاهده نمایید.
اجزای دمپر برقی (موتوری)
دمپر بین کانال موتوری از دو قسمت اصلی تشکیل شده است:
- دمپر: این قسمت شامل یک دریچه یا صفحه فلزی است که جریان هوا را کنترل می کند.
- موتور: این قسمت نیروی لازم برای باز و بسته کردن پره ها را تامین می کند.
به صورت جزئی تر دمپرهای برقی استاندارد از اجزای زیر تشکیل شده است:
- کلاف پرههای گالوانیزه ۱ میلیمتر: این کلاف پرهها را به هم متصل میکند و شکل و فرم دمپر را ایجاد میکند.
- جوش برنجی: جوش برنجی برای اتصال کلاف پرهها به یکدیگر استفاده میشود.
- تسمه گالوانیزه: تسمه گالوانیزه برای اتصال پروانهای به کلاف پرهها استفاده میشود.
- پروانهای: پروانهای برای کنترل جریان هوا استفاده میشود.
- سطح ورق گالوانیزه: سطح ورق گالوانیزه برای نشستن موتور بر روی دمپر استفاده میشود.
- شفت: شفت برای اتصال موتور به پروانهای استفاده میشود.
ساخت دمپر موتوری
دمپرهای برقی را می توان با ابعاد مختلفی از جنس گالوانیزه و استیل و آهن و آلومینیوم تولید نمود. به عنوان مثال در فضاهایی که خورندگی دارند یا فضاهای دارو سازی و کلین روم و استخرها حتما باید از جنس استنلس استیل استفاده نمود. پره این دمپرها می توانند به صورت موازی یا هفت و هشت (پره مخالف) باشد.
تمامی دمپرهای موتوری تولیدی شرکت پخش نیرو، بر روی شاخک ها بوش برنجی به عنوان واسط پیچ و شاخک قرار می گیرد، و با پیچ و مهره کاسه نمدی بسته می شود و هیچ گونه عملیات جوشکاری بین این دو قطعه مهم صورت نمی پذیرد.
حتی در مواردی که جوشکاری از الزامات است حتما بعد از جوشکاری نقطه مورد نظر با اسپری زینک ریچ لکه گیری می گردد تا در این محل زنگ زدگی ایجاد نشود و روی عملکرد دمپر تاثیر گذارد.
برای بعضی از دمپرهای موتوردار نیز با توجه به درخواست می توان کل دمپر را بعد از ساخت مجدد مونتاژ نمود و بصورت هادیپ گالوانایز نمود.
مشخصه بارز دمپر های موتوری تعبیه شدن شفت چهار پهلو و یا گرد بر روی محصول است، و شما زمانی که این مشخصه را بر روی محصول می بینید متوجه می شوید دمپر بر روی کانال نصب است.
ابعاد دمپرهای موتوردار
این تجهیزات می توانند به صورت گرد و چهارگوش طراحی و تولید شوند. ابعاد این دمپرها بسته به نوع کانالی که وجود دارد می تواند متفاوت باشد.
دمپرهای موتوری را در ابعاد گرد می توان از قطر 10 سانتی متر به بالا تولید نمود. شرکت پخش نیرو با توجه به تجهیزات مدرن داخل کارخانه امکان ساخت تا قطر 200 سانتی متر یا حتی بالاتر را دارد.
برای دمپرهای هوای چهارگوش نیز از ابعاد 10 * 10 سانتی متر به بالا ساخته میشود. این تجهیزات به صورت چهارگوش با ابعاد 250 * 250 سانتی متر یا حتی 400 * 400 سانتی متر قابل تولید هستند.
استاندارد دمپرهای برقی ۱۵ سانتیمتر است. این در حالیست که ابعاد، عمق، ضخامت و جنس ورق مصرفی برای ساخت این محصول طبق نظر کارفرما قابل تغییر است.
نحوه کارکرد دمپرهای کانالی موتوری
دمپر موتوری توسط یک موتور الکتریکی کنترل میشود. این موتور توسط یک ترموستات یا سولنوید فعال میشود.
- ترموستات: ترموستات دمای محیط را اندازهگیری میکند و در صورت نیاز، به موتور دمپر فرمان باز یا بسته شدن میدهد.
- سولنوید: سولنوید یک قطعه الکترومغناطیسی است که با دریافت یک جریان الکتریکی، یک آهنربای الکتریکی ایجاد میکند. این آهنربا باعث حرکت یک میله میشود که به دمپر متصل است.
برخلاف دمپر دستی که پره ها باید توسط اهرم به صورت دستی باز و بسته شوند، در مدلهای برقی پره های دمپر هوا وسیله موتور دمپر باز و بسته می شود و کنترل جریان هوا انجام می پذیرد. هرچه پره های دمپر بسته شود مقدار کمتری از جریان هوا از داخل کانال عبور می کند.
برای تنظیم جریان هوا در دمپرهای موتوری شفت متصل به پره از کنار دمپر به موتور دمپر فیکس می شود و بعد از سفت کردن شفت به موتور تجهیز آماده تنظیم پره ها می باشد.
نحوه عملکرد دمپر موتوری تدریجی
دمپر کانال موتوری تدریجی از یک پتانسیومتر برای کنترل میزان باز یا بسته بودن دریچه استفاده میکند. پتانسیومتر یک مقاومت متغیر است که میتواند ولتاژ ورودی را به مقادیر مختلف تقسیم کند.
به عنوان مثال، اگر پتانسیومتر دمپر تدریجی روی 50 درصد تنظیم شود، موتور دمپر به طوری کار میکند که فقط 50 درصد از هوا از آن عبور کند.
نحوه عملکرد دمپر کانالی موتوری با فنر برگشت
دمپر موتوری با فنر برگشت دارای یک فنر است که در صورت قطع برق، دمپر را به طور خودکار میبندد. این امر به جلوگیری از ورود هوا به سیستم تهویه مطبوع در صورت قطع برق کمک میکند.
نصب دمپرهای موتوری
مرحله اول که در نصب دمپرهای موتور دار برقی مهم است این مورد است که شما دهانه کانال را دقیق اندازه گیری کنید.معمولا در محلی که دمپر نصب می شود در دو سر کانال یک فریم نبشی با عنوان فلنچ روی دهانه کانال نصب می گردد.
با توجه به اینکه فلنچ ها می تواند 3 یا 4 سانتی در حالت استاندارد است، سطح مقطع فلنچ کاملا تعیین کننده برای نصب دمپر هوا می باشد.
در انتها دمپر ساخته شده بین دو کانال قرار می گیرد و با انبر قفلی با کانال فیکس می شود و با استفاده از پیچ و مهره به یکدیگر متصل می گردند.
معمولا یه نوار هوابند نیز مابین فلنچ کانال و فنلچ دمپر برای هوابند بودن استفاده می شود.