دمپر حجمی (ولوم دمپر)

دمپرهای حجمی، یا همان ولوم دمپر (Volume Damper)، برای کنترل جریان دبی هوا در داخل کانال های مختلف ساختمانی و صنعتی و نیروگاهی، طراحی و ساخته می شوند. برای کنترل مقدار جریان هوای عبوری در اینگونه دمپرها، از پره های دیسکی و یا چند پره استفاده میشود.

تماس بگیرید: 021۷۶۲۶۴۸۵۸
  • تضمین بهترین کیفیت
  • مشاوره تخصصی
  • متخصصین باتجربه
  • ساخت و تحویل به موقع
توضیحات

ولوم دمپر چیست؟

دمپر حجمی (ولوم دمپر) یک عملگر مکانیکی است که با استفاده از پره‌های قابل تنظیم، جریان هوا را در یک سیستم تهویه (بین کانال یا در انتهای بازشو کانال بر روی دیوار) کنترل می‌کند. این دمپرها وظیفه تقسیم و هدایت جریان هوا به بخش‌های مختلف سیستم را دارد.

این تجهیزات تهویه مطبوع کاربرد بیشتری و ملموس تری از بقیه نمونه ها دارد. از ساده ترین آنها دمپر پشت دریچه های کولر که در بیشتر منازل یافت می‌شود و با آن حجم هوای خروجی از کانال کولر تنظیم میشود. ولوم دمپرها مانند بالانس دمپر از یک تا چندین تیغه فلزی یا پلاستیکی و چوبی که به آنها پره می گوییم، و در داخل یک قاب بنام فریم قرار گرفته تشکیل شده است.

هر یک از این پره ها بوسیله یک شاخک به یک تسمه سرتاسری وصل شده و با هم در ارتباط هستند. یا اینکه انتهای هر پره یک چرخدنده خورشیدی تخت قرار دارد که از همین طریق به پره بعدی متصل می باشد، به طوری که در هر دو مدل با حرکت یک پره تمامی پره ها به حرکت در خواهند آمد. این حرکت میتواند به صورت موازی (opposit) و یا مخالف هم (۷و۸) (parallel ) باشد.

ولوم دمپر

در دمپرهای حجمی پره ها بوسیله یک محرک که به انتهای یکی از پره ها متصل است حرکت می‌نمایند و از حالت دایم بسته تا حالت کامل باز در ۹۰ درجه قابل تغییر می‌باشند. محرک فوق میتواند دست یک انسان باشد یا یک موتور الکتریکی یا یک جک پنوماتیک یا هیدرولیک که بسته به نیاز کاربر مورد استفاده قرار میگیرند.

همانطور که گفته شد ساده ترین نوع دمپر ها، دمپرهای پشت دریچه هستند اما ولوم دمپرها کاربرد های بسیاری در سیستم تهویه دارند. ما برای تقسیم هوای خروجی از یک هواساز بر سر هر خط کانال هوا برای تنظیم هوای آن نیاز به دمپر داریم تا از عبور بیش از حد هوا از یک خط جلوگیری کنیم.
در ویدئوی زیر کارشناس فنی شرکت پخش نیرو سپهر مهار توضیحات کاملی درباره دمپرهای حجمی هوا ارائه داده است.

کاربردهای دمپر حجمی

ولوم دمپرها در سیستم‌های مختلف کاربرد دارند، از جمله:

  • کنترل جریان هوا: برای تقسیم جریان هوا به بخش‌های مختلف ساختمان، مانند اتاق‌ها یا طبقات
  • کنترل دما و فشار: این دمپرها می‌توانند در سیستم‌های تهویه برای ایجاد تعادل بین دما و فشار هوا به ‌کار روند.
  • کنترل آلودگی: در برخی از سیستم‌ها، دمپرها برای محدود کردن ورود آلودگی‌ها یا دود از محیط‌های آلوده به محیط‌های تمیز استفاده می‌شوند.
  • در سیستمهای پاشش رنگ بدنه خودرو اگر میزان دقیقی از جریان هوا را نداشته باشیم قطعا رنگ آمیزی با مشکل روبه رو خواهد شد. با جریان زیاد با عدم جذب رنگ روی سطح و با کمی جریان هوا با انباشته شدن رنگ روی سطح بدنه در ورودی و خروجی مشعل ها انواع دمپر نقش مهمی در درست کار کردن مشعل با تنظیم هوای ورودی مشعل و خروجی دودکش ایفا می‌نمایند.

کاربردهای ولوم دمپر

علاوه بر موارد بالا، گاهی اوقات ما نیاز داریم تا دبی کلی خروجی یک فن بزرگ را کم کنیم این کار با یک اینورتر برای کنترل دور فن قابل انجام است، ولی فراموش نکنیم که هزینه اینورتر مخصوصا برای فنهای بزرگ بسیار بالاست. ولی این کار با نصب یک دمپر حجمی بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. این دمپرها از ابعاد ۱۰×۱۰ سانت تا ابعاد چندین متر در چندین متر توسط بعضی سازندگان از جمله شرکت پخش نیروی سپهر مهار قابل ساخت میباشند.

انواع ولوم دمپر

انواع مختلف دمپرهای حجمی شامل محصولات زیر میشود:

  1. دمپر هوابر
  2. دمپر موازی
  3. دمپر هفت و هشت
  4. دمپر پروانه ای
  5. دمپر چرخ دنده ای

قیمت ولوم دمپر

قیمت انواع دمپر حجمی وابسته به ابعاد و اندازه و ضخامت ورق پره و بدنه مصرفی است. قطعا دمپری که 20 * 20 سانتی متر است با دمپری که 200 * 200 سانتی متر می باشد از نظر قیمت کاملا متفاوت می باشد. هرچه ضخامت پره و بدنه بالاتر باشد یا اینکه ابعاد بزرگتر شود قیمت ولوم دمپر نیز گرانتر می شود.

یکی دیگر از موارد تعیین کننده قیمت این تجهیزات تهویه مطبوع می توان به این مطلب اشاره نمود که واسط بین پره ها و بدنه بوش برنجی است یا یاتاقان نصب گردیده است. با توجه به اینکه هر بوش برنجی قیمتی برابر با هر عدد 20 هزار تومان دارد و هر عدد یاتاقان حدود 200 هزار تومان قیمت دارد می توان نتیجه گرفت محصولی که در آن یاتاقان به کار رفته است، قیمتی بالاتر از دمپری که در آن بوش برنجی کار شده است دارد.

قیمت ولوم دمپر

با توجه به توضیحات بالا برای ایجاد یک دید کلی قیمت برخی از مدلها در لیست زیر درج شده است:

  • ولوم دمپر با ابعاد 20 * 50 سانتی متر : 1.200.000 تومان
  • دمپر حجمی با ابعاد  80 * 150 سانتی متر : 8.600.000 تومان
  • ولوم دمپر با ابعاد 100 * 100 سانتی متر : 7.500.000 تومان
  • دمپر حجمی با ورق یک میلیمتر گالوانیزه به قطر 20 سانتی متر : 7.800.000 تومان
  • ولوم دمپر استیل با قطر 20 سانتی متر : 3.000.000 تومان

* مبنای محاسبه اینچ مربع (2.54) می باشد.

تنوع متریال محصولات و ابعاد این محصولات تعیین کننده در قیمت نهایی است. پیشنهاد می گردد برای اطلاع از قیمت ها و مشاوره فنی با کارشناسان شرکت پخش نیروی سپهر مهار در تماس باشید.  تلفن: 91017512-021

 

تنظیم دمپرهای حجمی

این دمپرها به صورت دستی تنظیم می‌شوند. معمولاً از یک دسته یا چرخشی برای تغییر وضعیت پره‌ها استفاده می‌شود تا جریان هوا به مقدار مورد نظر تنظیم شود. در این حالت میتوان این محصول را یکی از انواع دمپر دستی محسوب کرد که توسط شرکت پخش نیرو سپهر مهار تولید و عرضه میشود.

ویژگی ها و مزایای ولوم دمپر

  • ساخته شده از جنس ورق گالوانیزه، ورق آلومینیوم و استنلس استیل
  • با قابلیت ساخت به صورت تک پره دیسکی و یا چند پره
  • با قابلیت ساخت در دو شکل دستی و موتوری
  • قیمت مناسب نسبت به دمپرهای موتوری
  • ساخت در ابعاد و اندازه های متفاوت
  • ساخت از متریال متنوع با ضخامت متفاوت
  • قابلیت دو تکه یا چند تکه کردن دمپر و کنترل به وسیله دسته

ویژگی ها و مزایای ولوم دمپر

ساخت دمپرهای حجمی در شرکت پخش نیرو سپهر مهار

ولوم دمپر را می توان در مقاطع گرد و چهار گوش از جنس گالوانیزه و استیل و آهن و آلومینیوم تولید نمود. انتخاب نوع متریال بسته به فضای و محیط نصب توسط مشاور و مهندسین مکانیک پروژه مشخص می گردد. به عنوان مثال در محیط هایی که خورندگی شیمیایی دارند یا فضاهای داروسازی و کلین روم حتما باید از جنس استنلس استیل استفاده نمود.

تمامی دمپرهای حجمی تولیدی شرکت پخش نیرو به این شکل تولید می گردند که روی شاخک ها بوش برنجی به عنوان واسط پیچ و شاخک قرار می گیرد، و با پیچ و مهره کاسه نمدی بسته می شود و هیچ گونه عملیات جوشکاری بین این دو قطعه صورت نمی پذیرد. حتی در مواردی که جوشکاری از الزامات است حتما بعد از جوشکاری نقطه مورد نظر با اسپری زینک ریچ لکه گیری می گردد تا در این محل زنگ زدگی ایجاد نشود و روی عملکرد دمپر تاثیر منفی نگذارد.

ساخت دمپرهای حجمی

برای بعضی از دمپرهای خاص  که مکان نصبشان خاص می باشد نیز با توجه به درخواست کارفرما می توان کل دمپر را بعد از ساخت اولیه، مجدد مونتاژ نمود و محصول جهت عملیات آبکاری گرم ارسال گردد و مجددا بعد از ورود به سالن تولید مونتاژ می گردد.

مشخصه بارز ولوم دمپرها تعبیه شدن دسته دمپر بر روی محصول است، و شما زمانی که این مشخصه را بر روی محصول می بینید متوجه می شوید این تجهیز بر روی کانال یا دیوار نصب است. البته توجه داشته باشید در ساخت بعضی از دمپرهای حجمی به علت فضای محدود ما مجبور می شویم دسته دمپر را از روی فریم و قاب جا نمایی کنیم. در همین زمینه پیشنهاد میکنیم محصولات مشابه یعنی دمپر اتوماتیک و دمپر وزنی را نیز بررسی نمایید.

ابعاد ولوم دمپر

ابعاد این دمپرها بسته به نوع  کانالی که وجود دارد می تواند متفاوت باشد. دمپرهای حجمی گرد را می توان از قطر 10 سانتی متر به بالا تولید نمود. شرکت پخش نیرو با توجه به دستگاه نورود داخل کارخانه امکان ساخت تا قطر 300 سانتی متر یا حتی بالاتر را تا ضخامت ورق 8میلی متر دارد.

برای دمپرهای ولومی چهارگوش نیز از ابعاد 10 * 10 سانتی متر به بالا ساخته شود. این محصول به صورت چهارگوش با ابعاد 100 * 100 سانتی متر یا حتی 400 * 400 سانتی متر قابل تولید هستند.

نصب ولوم دمپر

مراحل نصب دمپرهای حجمی هوا به این گونه می باشد :

مرحله اول که در نصب مهم است این مورد است که شما دهانه کانال را دقیق اندازه گیری کنید. معمولا در محلی که دمپر نصب می شود در دو سر کانال یک فریم نبشی با عنوان فلنچ روی دهانه کانال نصب می گردد. با توجه به اینکه فلنچ ها می تواند 3 یا 4 سانتی در حالت استاندارد است، سطح مقطع فلنچ کاملا تعیین کننده برای نصب دمپر می باشد.

در انتها محصول ساخته شده بین دو کانال قرار می گیرد و با انبر قفلی با کانال فیکس می شود و با استفاده از پیچ و مهره به یکدیگر متصل می گردند. معمولا یه نوار هوابند نیز مابین فلنچ کانال و فنلچ دمپر برای هوابند بودن استفاده می شود.

به این مطلب امتیاز بدهید

4.8 / 5. 5

اولین نفر امتیاز بدهید

نقد و بررسی ها

نقد و بررسی وجود ندارد.

افزودن نفد و بررسی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت
//